Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیمرغ بلورین شهید سردار سلیمانی که ۲ سال است در جشنواره فیلم فجر اهدا می‌شود بیشتر بهانه‌ای است برای اینکه ویترین فرهنگی را بی‌نسبت به منافع و آرمان‌های ملی خالی نگذاریم. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم-محمد دیندار*: هر گاه نام بزرگی به یک جایزه یا رویداد اطلاق می‌شود، آن جایزه و رویداد نیز باید در حد و شأن آن نام، بزرگ و چشمگیر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثری که چنین جایزه‌ای می‌گیرد نیز باید از شأن، اثرگذاری و کیفیت بالایی برخوردار باشد. رفتار و عملکرد هیچ جشنواره‌ای در خصوص جوایزی که به نام چهره‌های شاخص حوزه‌های مختلف نامگذاری شده، نباید به گونه‌ای باشد که این پیام را مخابره کند این نامگذاری برای رفع تکلیف یا استفاده ابزاری صورت گرفته است.

در حوزه سینما، سیمرغ شهید حاج قاسم سلیمانی 2 سال است به جوایز جشنواره فیلم فجر افزوده شده  و امسال به فیلم تک تیرانداز اهدا شد. پرسشی که اینجا رقم می‌خورد این است که اگر فیلم تک تیرانداز واجد ارزش‌های سینمایی چه از حیث مضمون و چه ساختار بوده، چرا در بخش‌های اصلی مانند کارگردانی و  فیلمنامه کاندید نشده است. اگر این فیلم از این لحاظ واجد شرایط و ارزش‌های کیفی نبوده، پس چرا سیمرغی که به‌واسطه نامگذاری به اسم شهید سلیمانی باید از جایگاه و ارزشگذاری مضاعفی در جشنواره برخودار باشد، به این فیلم تعلق گرفت  و بر عکس اگر این فیلم از حیث کارگردانی و فیلمنامه، اثری  قابل توجه  بوده، چرا هیأت داوران اینها را  نادیده گرفته  تا جایی که تهیه‌کننده فیلم نیز در مراسم اختتامیه  به کنایه گفت: گویا داوران، تک تیرانداز را فقط شنیده‌اند ولی ندیده‌اند!؟

نمایی از تک تیرانداز

در این صورت آیا  ممکن است که تک تیرانداز با وجود ارزش‌های سینمایی، در بخش‌های اصلی نادیده گرفته شده و برگزارکنندگان جشنواره با اهدای این جایزه به‌دنبال رفع تکلیف بوده و خواسته یا ناخواسته یک استفاده ابزاری از این سیمرغ صورت پذیرفته باشد؟

از مدیران سینمایی فعلی که دیگر گذشت و اینان در جشنواره بعدی به‌خاطر تغییر دولت حضور نخواهند داشت، اما پیشاپیش به متولیان سازمان سینمایی آینده پیشنهاد می‌کنم آیین‌نامه‌ای را طراحی کنند و در آن قید شود که سیمرغ شهید سلیمانی به دلیل حفظ ارزش و جایگاه آن، باید به فیلم‌هایی تعلق گیرد که حداقل در مبحث کارگردانی و فیلمنامه نیز کاندید شده باشند، به این شکل جشنواره نخواهد توانست خواسته یا ناخواسته این پیام را به مخاطبان سینما منتقل کند که برنده سیمرغ شهید سلیمانی، فیلمی‌ضعیف بوده که فقط به‌خاطر موضوع و مضمون جایزه را گرفته است، چرا که بهترین مضمون اگر در قالب یک فیلمنامه و ساختار خوب طراحی و اجرا نشده باشد، نخواهد توانست که اثرگذار بوده و به اثری ملی و پرمخاطب تبدیل شود.

فراموش نکنیم حاج قاسم سلیمانی خود نگاهی ویژه و دقیق به سینما داشت. به یاد بیاورید انتقاد صریح ایشان را در سال‌ها پیش از برخی فیلم‌های دفاع مقدس و از جمله فیلمی‌ که به شکل شعاری تعدادی رزمنده را نشان می‌داد که در صحنه‌ای یک به یک  خود را روی مین انداخته تا معبری باز شود و همگی شهید می‌شدند؟ ایشان در انتقاد از چنین فیلم‌ها و صحنه‌هایی گفته بود: ما بعضی وقت‌ها می‌خواهیم در صحنه جنگ ایثار نشان دهیم اما آن‌قدر ناقص و غلط نشان می‌دهیم که همه ارزش‌هایمان را زیر سؤال می‌بریم....بچه‌های ما همان‌قدر که با معنویت بودند، به همان اندازه هم با ابتکار بودند...

*نویسنده و مستندساز

اجحاف در حق قهرمان ملّی در جشنواره فیلم فجر/ وقتی خودکشی جای آرمان و تحول را می‌گیرد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و نهمین جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فیلم سینما سی و نهمین جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فیلم سینما جشنواره فیلم فجر شهید سلیمانی تک تیرانداز سیمرغ شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»

اولین تصویر از «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» پیش از رونمایی در جشنواره کن ۲۰۲۴ منتشر شد.

به گزارش ایسنا، نخستین تصویر از فیلم سینمایی «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» که با سرمایه شخصی او ساخته شده است با حضور «آدام درایور» و «ناتالی امانوئل» منتشر شد.

این پروژه سینمایی که جشنواره‌های مهم سینمایی در رقابت برای نمایش آن بودند، سرانجام به جشنواره کن رسید و سازنده سه‌گانه «پدرخوانده» فیلم جدید خود را در بخش مسابقه کن رونمایی خواهد کرد. 

 «مگالوپولیس» پروژه‌ای است که کاپولا برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ شروع به نوشتن آن کرد و با هزینه بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری ساخته شده که بخشی از آن با فروش بخش قابل توجهی از املاک او تامین شده است.

«مگالوپولیس» با دو ساعت و ۱۵ دقیقه مدت زمان داستان یک کلان شهر را پس از ویرانی تصادفی آن دنبال می کند، با دو دیدگاه رقیب؛ یکی از یک معمار ایده آلیست (آدام درایور)، دیگری از طرف شهردار عملگرا (جانکارلو اسپوزیتو).

در فیلم سینمایی «مگالوپولیس» بازیگران دیگری چون «فارست ویتاکر»، «ناتالی امانوئل»، «جان وویت»، «لارنس فیشبرن»، «اوبری پلازا»، «شیا لابوف»، «کلوئه فاینمن»، «کاترین هانتر» و «داستین هافمن»، «دی بی سوینی»، «تالیا شایر»، «جیسون شوارتزمن»، «جیمز رمار» و «جیانکارلو اسپوزیتو» مقابل دوربین رفته‌اند.

«آناهید نظریان»، «بری آزبورن» و «دارن دیمتر» تهیه‌کنندگان اجرایی این فیلم سینمایی هستند.

«فرانسیس فورد کاپولا» از بزرگترین فیلمسازان معاصر سینمای جهان است که از جمله افتخارات و جوایز سینمایی وی طی چهار دهه فیلم‌سازی می‌توان به جایزه‌ اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۱ برای «پاتون»، جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۳ برای «پدرخوانده»، جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۵ برای «پدرخوانده‌۲»، جایزه بفتا بهترین کارگردانی در سال ‌۱۹۷۸ برای «اینک آخرالزمان»، جایزه دوربین جشنواره برلین در سال ‌۱۹۹۱، جایزه نخل طلا و جایزه فیپرشی جشنواره کن در سال ‌۱۹۷۹ برای فیلم «اینک آخرالزمان»، جایزه نخل طلا و جایزه بهترین فیلم معنوی جشنواره کن در سال ۱۹۷۴ برای فیلم «مکالمه»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی در سال ۱۹۸۰ برای «اینک آخرالزمان»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه در سال ‌۱۹۷۳ برای «پدرخوانده»، جایزه ویژه پنجاهمین سال تأسیس جشنواره سن‌سباستین در سال ‌۲۰۰۲، شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز در سال ‌۱۹۹۲، جایزه صدف طلایی بهترین فیلم و جایزه فیپرشی جشنواره سن‌سباستین و ... اشاره کرد. 

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و امسال «گرتا گرویگ» کارگردان آمریکایی ریاست هیات داوران را بر عهده دارد و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو ژاپنی جیبلی هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «ما ملت شهادتیم» از شهید زاهدی تا سردار سلیمانی
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • مریل استریپ نخل طلای افتخاری جشنواره کن را دریافت می‌کند
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • معلمان با قلمشان در راه خیر گام بر می‌دارند
  • حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز در «جشنواره ولاگ» فیلیمومدرسه
  • جشنواره طنز و رسانه برگزیدگانش را شناخت
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»